2021-07-13 539 瀏覽
放工約朋友到大圍食漁品酸菜魚火鍋放題,超抵食, $275一個人,仲要免加一, 食盡包羅萬有既食物,唔單止係放題,頭盤的指定菜色都有好多款,首先送上一盤航空六刺身,魚生有三文魚,帶子,最厲害係超大隻的牡丹蝦,超多膏, 夠彈牙, 另外海膽竟然配上獨立包裝既紫菜, 好貼心, 夾埋一齊食, 口感更多層次, 淨食海膽都好甘甜。北寄貝刺身都夠彈牙。再來4款餐前小食, 有黑松露蝦多士,炸雞,梅子醃苦瓜片,話梅味突出,顯得苦瓜唔苦喎。麻辣無骨鳳爪, 微辣,較重口味。第三樣到主角來喇, 我們選了酸菜魚, 直程係期待, 因我同朋友都好鐘意食酸菜魚, 先來一啖湯, 酸甜味剛好, 魚片又好嫩滑,配菜有黃芽白菜, 金菇, 魚腐, 還有水晶粉索晒啲酸菜濃湯,好入味。第四樣可選火鍋湯底喇, 我地選擇了胡椒豬肚湯底, 材料十足, 有豬肚, 粉腸, 湯底夠味。第五樣是深海郵輪, 係海鮮火鍋盤, 有新鮮帶子、青口、鮑魚和花甲,好大隻, 還有墨魚仔。最愛鮑魚夠鮮甜。第六係火鍋配料, 可無限追加的, 係靚牛靚豬任食第七有個三層架配料, 有炸魚皮,粗大響鈴, 厚切香芋片, 另一碟係肉丸同餃類,最正係鮮打蝦丸, 好彈牙, 再來一
首先送上一盤航空六刺身
再來4款餐前小食,

第三樣到主角來喇, 我們選了酸菜魚,
第四樣可選火鍋湯底喇,
第五樣是深海郵輪, 係海鮮火鍋盤,
第六係火鍋配料, 可無限追加的, 係靚牛靚豬任食
第七有個三層架配料,
有炸魚皮,粗大響鈴, 厚切香芋片, 另一碟係肉丸同餃類,
最正係鮮打蝦丸, 好彈牙, 再來一盤雜錦蔬菜,
還有大雪櫃任選飲品,
有多款汽水, 特飲, 仲有出名牌子的啤酒, 另外近門口有人個bar counter,
有白酒, 桃味韓式燒酎都係任飲架。
真係一次過滿足晒啲願望, 超抵食喎, 無懈可撃呀。
2021-07-08