2019-07-30 172 瀏覽
今日突然想食辣,本身諗住食川婆婆算,但見到呢間麻辣妹喺旺角都有兩間分店,應該都唔錯掛?-麻辣妹鋪面都幾大,仲有樓上,睇黎平時都幾多人食。湯底有微/小/中/大辣之分,同可以揀麻辣/酸辣,之後就揀餸,餸主要都係啲大路野,無乜特別。-重慶小鍋(配肥牛+魚皮餃) $42第一次食唔敢亂試啲辣度,所以叫左小辣,但原來小辣好雞😂,大約係譚仔五小左右,食得辣既可以叫大辣。對湯底有少少失望,因為佢既麻辣無乜層次,似雞粉湯底再加辣粉煮咁,辣係有辣到既,不過純粹係辣下嘴唇,有啲到喉唔到肺既感覺。-薯仔粉第一次食,似烏冬咁煙煙韌韌都幾好咬口,不過無紅薯粉咁吸汁。肥牛都幾多算足料,不過魚皮餃$8得兩粒仲要唔係四海個隻,有啲唔開心。可能麻辣妹既小食會好食過麻辣燙?可惜得自己一個試唔到。-整體黎講$42喺旺角有個兩餸麵食都算係咁,不過下次我會食返川婆婆。

重慶小鍋(配肥牛+魚皮餃) $42
辣係有辣到既,不過純粹係辣下嘴唇,有啲到喉唔到肺既感覺。