2013-12-04 5425 瀏覽
今朝落雨都有啲驚今日燒唔成野食,好在到左夜晚都冇落雨啫一路睇住Google Map先搵到個地方,要行樓梯上天台,友人們都叫苦連天呀接待客人嘅地方都好闊落,有五六張枱到,仲有鏢機同有得唱k添等起好爐後職員就通知我地可以上去喇未上到去已經唔想行出天台,因為超級大風!!!眼見係出面燒緊野食嘅人都戴哂帽又㩒住自己啲碟同食物野食款式都算多,有雞牛豬扒,兩款雞翼,丸類,四款腸仔,蔬菜類,蕃薯,蒜蓉包等等係食物旁邊放有錫紙同牛油,方便客人將自己鍾意嘅食物包住黎燒燒烤爐上有一半係放上鐵絲網,方便客人直接放上面燒。最欣賞嘅係佢係爐邊放有不同嘅調味粉,例如:孑然粉,香辣粉等等;等客人可以就自己鍾意嘅味道去為食物調味 雞翼幾好味,由其比較深色個款,未加任何調味已經好入味喇而其他食物加左孑然粉,味道更加突出,好有係內地食個啲街邊串燒嘅味道呀佢地嘅蒜蓉包都非常好味,職員已經一旱塗上牛油同蒜蓉,份量剛好,唔會太過油,輕燒之後脆口之餘,又帶點蒜蓉香,友人們都大讚呀!差不多燒到一半,職員送上大閘蟹同紫蘇葉,教我地用錫紙包住黎燒。真係第一次燒大閘蟹黎食咋,真有趣 不過今晚實在太大風喇,燒完啲大閘蟹就拎返落樓下坐底舒
今朝落雨都有啲驚今日燒唔成野食,好在到左夜晚都冇落雨啫
接待客人嘅地方都好闊落,有五六張枱到,仲有鏢機同有得唱k添
等起好爐後職員就通知我地可以上去喇
係食物旁邊放有錫紙同牛油,方便客人將自己鍾意嘅食物包住黎燒
燒烤爐上有一半係放上鐵絲網,方便客人直接放上面燒。

雞翼幾好味,由其比較深色個款,未加任何調味已經好入味喇

不過今晚實在太大風喇,燒完啲大閘蟹就拎返落樓下坐底舒舒服服慢慢食。
職員教嘅呢個方法又幾得噃,成隻蟹外面都好乾身,但肉汁又可以保存到。雖然係送嘅,但質素都唔差,每一隻都有糕呀。食完仲掟左一陣鏢添。
其實呢到除左地方格涉少少之外,我覺得環境都唔錯,職員都好賣力,一留意到我地唔夠炭就會自動自覺黎加炭,非常好
不過想食海鮮就需要另外加錢,而且都唔平,所以我地要都冇食。希望下次有機會去佢觀塘個間分店再試下啦。
2013-11-28