2024-06-23 249 瀏覽
無敵係點嘅呢?寂寞?痛苦?記得以前讀書考第一個個人,成日都好多人圍住佢,抄佢既功課,想寂寞都幾難。食肆一樣,當你無敵,只會係好多爭住黎食。🍖隨便叫左一d串燒,可能係老闆娘既姐姐話要唔要試下招牌三寶,下,招牌喎,改,改,即改。真係好食到爆,首先喺雞皮蝦,同行朋友先食,佢問我個蝦殼食唔食得,我奇怪佢點解會咁問,試完之後,原來係個雞皮,好彩有一齊食,先知原來兩者咁夾。仲有個荔枝豚肉,清甜荔枝肉,又係勁夾豚肉既油香,仲增加咗一啲清新。最後就係免治雞串同個蛋,首先將個雞蛋撈埋個醬油,好夠杰身,所以好掛得往個肉,個肉又有空氣感,柔軟嘅感覺,令人食得好舒服。🍖我地叫左超肥美三文魚腩,超爆汁,但係一啲都唔肥膩,青檸汁起到一定嘅功效,但係我覺得唔喺全部原因。我諗唔倒,但係個份油分,真係令人再三回味。🍖再嚟係餃子同明太子玉子燒,簡單到咁嘅菜式,唔知點解都咁好味,我好享受按壓玉子,然後明太子必出黎個一刻。餃子嘅油網擴散得好靚,但個底一啲都唔燶,係技巧吖哈利!🍖Last but not least,燒三文魚飯糰,同埋明太子芝士長竽,三文魚碎同燒焦嘅飯同紫菜互相輝映。明太子,芝士同埋山葯,三種嘅口感,粒質,煙靭

🍖Last but not least,燒三文魚飯糰,同埋明太子芝士長竽,三文魚碎同燒焦嘅飯同紫菜互相輝映。明太子,芝士同埋山葯,三種嘅口感,粒質,煙靭,爽脆,但合一嘅味道,非常配合。

🍺自家製嘅梅酒,好易入口,喺必選推介。

✨️其實而家有好多食肆,喺哩個時勢都做唔往,同啲待應姐姐傾哩個問題,嚇左我一跳,原來佢地已經迎來第15個年頭,而且客人包括左好多日本人,淨係呢點,都可以證明我以上所講,一次都無誇張。慶幸有機會試到呢間餐廳。