2015-05-30 911 瀏覽
一個勁悶熱既夜晚.已經唔再想向街到搵食咩好既時間, 比我見到新廣南-好classic既港式西餐廳.見到是日晚餐, 有個叫丹拿豬扒既set, 想都不用想就叫來試下, 而友人就叫了蒜香雞扒.等左十分鐘到, 2個set一起來到.見到丹拿豬扒既時候,真係想嘩一聲, 成隻碟都是滿滿的.仲有最感動既係見到隻苛包旦, 唔係吹水, 向香港出去叫有煎旦既菜永遠都係求求奇奇比隻油浸旦, 真係第一次見到甘有heart既苛包旦, 旦邊香脆, 旦汁勁多. 豬扒上的雜燴都十分出色, 用來夾個餐包真係好正. 佢地既豬扒都幾林同入味, 如果厚小小就perfect 啦. 友人既蒜香雞扒, 雖然買相唔令, 不過切左半塊來食, 黎次係我第一次食到甘好食既生炸雞扒, 雞味濃, 肉汁流曬出來. 真係估唔到係甘正. 我跟友人食完個碟上既食物,已經飽到唔郁得, 連跟餐既ice cream都食唔到就投降了.
生炸雞扒
丹拿豬扒
一個勁悶熱既夜晚.

等左十分鐘到, 2個set一起來到.

見到丹拿豬扒既時候,真係想嘩一聲, 成隻碟都是滿滿的.