出完bonus又係時候食好野。又係嚟到Sugar+ 就搵嘢食。今次呢就試吓19樓嘅依間。佢嘅主打係法式加日式嘅Fusion菜。先講嘢食,佢個環境已經贏晒。由日頭睇住個維港景色慢慢地變成萬家燈火,真係幾浪漫,吸引咗好多人都出露台打卡!💋煎鱈魚配檸檬牛油泡沫見到啲泡沫,唔知點解有啲分子料理嘅感覺。鱈魚嘅皮煎到脆卜卜,入邊嘅肉質好嫩,而且白雪雪,就知啲來貨有啲質素。另外喺底嘅薯蓉都好好食同打到好滑,加上檸檬牛油一齊食呢,就更加滋味。💋西班牙黑毛豬T-bone塊T-bone 好厚身,大約成1.5cm 厚。要煎熟塊咁厚嘅豬肉其實有難道。佢都處理得唔錯,黑毛豬煎到香香地,肉質亦唔柴。💋阿根廷紅蝦扁意粉佢嘅扁意粉加咗蝦膏燜煮出嚟,所以每一啖都非常之重蝦味。紅蝦亦都非常之爽滑!💋鮮海膽意大利飯好大舊海膽加上大大粒嘅魚子,鮮味滿分。每粒意大利飯都索哂啲海鮮汁。💋黑松露野菌湯加咗黑松露,的確同平時嘅蘑菇忌廉湯有啲唔同。飲落係非常非常之濃嘅菇味。而且佢有忌廉香嘅同時,比例剛剛好,飲落比較清爽,唔會覺得好肥膩。💋廣島燒蠔湯第一次飲蠔整嘅湯,味道都唔錯,係濃濃嘅蠔味,一啲都唔腥!#銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #維多利

💋煎鱈魚配檸檬牛油泡沫

💋西班牙黑毛豬T-bone

💋阿根廷紅蝦扁意粉

💋鮮海膽意大利飯

💋黑松露野菌湯

💋廣島燒蠔湯
第一次飲蠔整嘅湯,味道都唔錯,係濃濃嘅蠔味,一啲都唔腥!

#銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #維多利亞港 #維港夜景餐廳 #維港 #香港夜景 #夜景 #香港 #香港旅遊 #香港探店 #食在銅鑼灣 #分子料理 #fusion菜 #foodie #hkfoodie #foodiehk #cwb #姜濤 #銅鑼灣姜濤 #姜濤生日快樂 #法國菜 #香港法國菜 #hkfood #hongkong #travelhk
2023-05-09