餐廳: 煌苑
資訊:

2023-04-06 1262 瀏覽
尋日同家人一行8人去煌苑飲早茶,9點半入座時人唔多,大約六成客,之後都有空枱。等齊人大約9:45落單,叫咗十幾個點心/孖寶。等大約35-40分鐘終於上1碟煎釀青椒同2碟炸雲吞,又過15分鐘都冇嘢食到,同樓面阿姐講完又冇下文,太肚餓出去攞咗2個盅頭飯頂住先,隔20分鐘左右就上咗1碟鵪鶉蛋燒賣,之後又繼續叫樓面阿姐追單(唔認得邊個),大概等多15分鐘後,終於陸續上部分點心。直至11:35我哋終於頂唔順唔想再等,同另一樓面阿姐講埋單,未嚟嘅點心唔要喇,點知佢話我哋做咩唔同佢講要追單,叫我哋繼續等。我哋坐咗兩個鐘都食唔飽,仲要等?!我哋堅持要埋單,個樓面阿姐仲話有兩個係孖寶冇得拆單,我哋食咗一半都要照俾,可以等埋打包走。我哋落單都2個鐘啦,仲等?!最後抝咗好耐先肯將個孖寶半費埋單!原本諗住開心同家人飲早茶,搞到食唔飽仲一肚氣!😤
2023-04-05
早餐