2020-09-24
近排天氣涼涼地,想去BBQ又唔想曬親,之後上網搵到呢間無火自動燒串燒既舖,位置係觀塘駱駝漆大廈,都好方便,於是就訂左位去食啦。一入去店員已經好熱情介紹有咩好食啦,點樣用個爐啦,有咩熟食甜品等等,服務我覺得相當唔錯,而且收碟都好快手,服務好抵讚。到野食方面,出面有得自助拎野食同野飲,飲品櫃大大個,全部紙包同罐裝飲品,鐘意飲咩都有,我覺得種類比好多放題店都好!亦都有煮好既熱食,試左個魚蛋同埋雞翼,魚蛋多汁同彈牙,汁調味幾好。重頭戲串燒方面,真係有好多款可以揀,豬、牛、羊、雞、菜、菇等等。值得推介既有豬五花,一層層既豬五花腩燒出黎油香四溢,外脆內嫩,不過要鐘意食肥肉既人先會啱食。另外京蔥羊肉串都相當唔錯,配上每張枱都有既孜然粉,好夾~另外牛肉都唔錯!主要肉類其實都相當高水準的,而且件件都大件夾抵食。炸物方面,推薦榴槤波波、蝦春卷、炸洋蔥圈。蝦春卷真係少有既好食,好食過唔少茶既春卷,皮脆又薄,入面啖啖蝦肉,十分高質。另外二人起就會送海鮮拼盤,有一隻大茹子以及帶子同青口,我覺得呢個出去燒烤店食都收你一百蚊,而且味道唔錯,燒得剛剛好,青口仲有汁,帶子又嫩。值得一提茄子真係燒得幾好食,可以搵埋三五知
另外二人起就會送海鮮拼盤,有一隻大茹子以及帶子同青口,我覺得呢個出去燒烤店食都收你一百蚊,而且味道唔錯,燒得剛剛好,青口仲有汁,帶子又嫩。值得一提茄子真係燒得幾好食,可以搵埋三五知己一齊去。
埋單每位$240,個人覺得有少少貴啦,但果到既座位好闊落,而且冷氣都足,食完唔會成身油煙,好過去某啲放題店同人迫埋一張枱仔。綜合而言都值得推介既!