2018-11-29
期待已久嘅大埔墟火車站分店終於開咗啦!店鋪一如既往行日式和風裝潢,而且幾光猛,係一個吸睛嘅店鋪。除咗有出名嘅半熟芝士撻同半熟芝士蛋糕買之外,原來依家仲有蛋糕買,我實在太耐無食啦🙈。正因為太耐無食,所以急不及待買咗個半熟芝士撻即場食咗先,然後再買一盒5件嘅半熟芝士蛋糕返屋企同屋企人happy share!🔹半熟芝士撻 $22 即場食嘅關係,店員好貼心比埋紙巾我墊住。第一啖咬落去,係芝士控幸福嘅感覺🤤!撻皮硬度適中又好脆身,而且皮薄餡多。芝士味超香好濃郁,半熟狀態又唔會話太流心,口感軟綿綿,不錯!如果個撻再熱多少少會較佳。$22一個其實都幾貴,不過間唔中食下都ok嘅😂🔹半熟芝士蛋糕 $80 五件 店員好貼心放咗一個小冰袋嘅物體保持住半熟芝士蛋糕嘅溫度,就算我返到屋企即刻食,個口感同蛋糕溫度都keep到!雖然細細舊,但每件都好重身,而且份量岩岩好,唔會驚食唔哂。味道keep到水準,內層芝士軟綿綿真係好正呀,而且食完一件都唔會話有肥膩嘅感覺,好想再繼續食🤤📍半熟工房大埔雅運路大埔墟地鐵站TAP 22號鋪..環境分數:8/10食物分數:8/10Encore分數:8/10
🔹半熟芝士撻 $22
🔹半熟芝士蛋糕 $80 五件