2019-10-19
平時去開深水埗搵食既我地今次黎到長沙灣,其實長沙灣都好多好野架😃😃 可能慢慢同大家分享下敬請留意啦😆😆今日黎到明愛醫院附近一日家庭式經營嘅無添加cafe小店,地店位置比較隱世唔算近地鐵,想去嘅朋友可能係一個好機會探索下香港架😉店內環境雖然唔大,但非常舒服,有家既感覺,打卡都唔錯野食方面可能我地係下午茶時段先去,以梳乎厘班戟為主,配上唔同嘅特色茶飲,咁樣享受一個下午都幾寫意🥰首先我地就叫左個好豐富嘅乳酪多士,分別用左牛油果配車厘茄同雜莓,清新得黎又開胃,自家製嘅手工多士都非常鬆脆,正XDD主食就叫左個草莓雜莓班戟試下,份量都幾大,兩個人都夠食,口感鬆軟空氣感十足,加埋糖漿味道非常唔錯,我地就覺得拍得住香港既日本過江龍啦,不妨一試😋另外我地仲叫左個無添加hand made cake,今日係蕃石榴味,老實真係第一次知有蕃石榴味蛋糕,食落味又幾新奇,淡淡果味清香又唔算太膩,連唔太好甜食既我都覺得幾好 (當然某🐷係表示興奮😜)野飲方面,我地叫左個特飲洛神柑桔露,味道酸酸甜甜,醒胃又健康,杯邊好似平時飲cocktail咁黐滿鹽,咸同酸甜混合又另有一番風味😎😎另外仲有白桃烏龍,烏龍嘅甘甜加上白桃果香
店內環境雖然唔大,但非常舒服,有家既感覺,打卡都唔錯
另外仲有白桃烏龍,烏龍嘅甘甜加上白桃果香,仲可以叫店員加水,加左三四次都仲好有茶味架😊😊
總括黎講,小店家庭式經營非常用心,好多手工製精心菜式都值得一試,下次會再黎😃