餐廳: Concept 品穀
資訊:

2022-06-08 881 瀏覽
品穀呢一間嘅烘焙店出名無添加,全人手製造,除咗麵包仲有甜品同嘢飲等,而家暫時有三間分店,如果喺港島嘅朋友想食的話就要去到灣仔,暫時港島只係得一間,香港人就係咁,無論有幾咁遠都好,只要好食幾辛苦都會去試😌😌😌今次介紹咗三款嘅麵包,其實佢哋都有唔同種類嘅麵包,法包,方包等,款式都算多,其實我款款都想試,佢嘅手工精美之餘味道仲超多選擇,所以品穀就成為我嘅喜愛麵包收藏之一👍🏻👍🏻👍🏻🍠首先第一款麵包叫{紫.糬},呢款就係長條型上面有啲紫薯粉,顧名思義裏面嘅餡料係有紫薯同麻薯,首先麵包真係超軟熟,裏面嘅餡料都超多基本上你由頭食到落尾都係有紫薯餡了,紫薯方面唔算太甜麻薯都夠多,成個包個口感一流,軟熟又煙韌🤤🤤🤤🍍另外一款叫{金鑽鳳梨比高},近年好hit既bagel 佢哋都唔輸蝕,有超多味揀,其中就揀咗比較特別嘅鳳梨比高,佢嘅做法質感比較煙韌,入面都係有配料,又或者裏面冇配料,但外面係有味嘅包,佢呢款就係入面釀咗爆多餡嘅bagel, 鳳梨餡肉都幾多,切成碎粒甜度啱啱好,連埋一齊食真係正😋😋😋🥐經典牛角包:最尾呢款就係原味嘅牛角包喇,佢有手掌咁大,絕對係採用咗無

🥐經典牛角包:最尾呢款就係原味嘅牛角包喇,佢有手掌咁大,絕對係採用咗無添加麵粉,再低溫發酵,以獨特嘅手法搭疊出25層牛角酥,雖然影到層次唔夠,但一開始買嘅時候係超級新鮮熱辣,入面超蓬鬆,層次又分明🤤🤤
外賣自取