又返嚟香港仔喇~不過今次唔係做嘢,而係幫人湊細路哥👨‍👩‍👦,帶住個小朋友,梗係要搵間坐得舒服又要簡單抵食先得。《紅燒排骨湯米線》🐷 湯底可選牛骨或豬骨湯,小編點左豬骨湯幾清甜。紅燒排骨用一粒粒嘅細排骨粒,肉質排骨軟糯,入口即溶,可以食到甜甜地嘅冰糖味🤪。米線配有酸菜,加上每一張枱提供嘅辣椒油,麻酸辣令口米線湯底更惹味🤤。辣椒油一定要試吓,有少少似口水汁,比一般辣椒油更加着重麻嘅味覺👅。至於米線口感,小編則認為比較脆身,差點軟糯煙韌。《芫荽皮蛋脆鯇魚泡飯》🦆🥚🐟湯底係奶白色嘅魚湯,清清地,無味精真係值得一讚👍🏻😋鯇魚片爽脆,碎骨唔多。份量方面,鯇魚片同皮蛋都好多,超飽肚!泡飯仲要用上日本珍珠米😍,口感煙韌好多~《藤椒雞粒蔥油餅》🐓🍕呢樣小食係餐廳推介,蔥油餅包住麻辣雞粒一齊食,食法夠新意而且味道都幾夾👍🏻。蔥油餅好酥脆,略嫌藤椒雞粒唔夠辣同有啲乾~《剁椒皮蛋》🥚簡單菜式,為咗迎合本土嘅口味,多蒜🧄多辣椒🌶️,香醋夠酸,就係呢度菜嘅靈魂。最令小編覺得特別嘅就係佢個口感,唔知點解食落去有啲似溏心蛋嘅感覺🤤,非常特別。《麻辣豬耳朵》🐷份量唔少,夠麻、夠辣,由佢嘅顏色已經得知佢有幾入味。豬耳朵切
紅燒排骨湯米線

剁椒皮蛋

《剁椒皮蛋》🥚
麻辣豬耳朵

《麻辣豬耳朵》🐷
份量唔少,夠麻、夠辣,由佢嘅顏色已經得知佢有幾入味。豬耳朵切得幼細,方便送飯。加埋白芝麻粒,加強香脆口感👏🏻。
炸蝦醬雞翼

《炸蝦醬雞翼》🦐
蝦醬味道唔會太鹹太濃烈,用淡蝦醬醃剛剛好,做到提味效果,估唔到兩者會咁夾。炸得非常香脆金黃,醃過嘅雞翼,好難做到入味之餘又唔炸燶,雞翼剛熟,肉嫩多汁。小編非常推介!😋✌🏻
辣椒咖啡

《辣椒咖啡》冇乜辣椒味,可能係因為點咗凍飲,味覺遲鈍咗?! 要大啖大啖飲先有少少辣味🙊《玫瑰咖啡》雖然冇拉花,但勝在係即磨咖啡,但佢用嘅玫瑰糖漿偏甜,下次會叫小甜🙈

最後,我們兩個大人加一個細路,食到勁飽。如果您仲唔夠食?餐廳可以無限添加飯或者米線!啱晒我哋呢啲帶着小朋友嚟食又想慳錢嘅人🙈仲有!如果外賣,主食餐牌可減$10添!真係良心店鋪🥰
午餐
紅燒排骨湯米線