2019-03-15
呢間天后小店,店主係日本人,對健康飲食有種堅持。呢度既食物標榜無味精無添加,醬料都係homemade,而且每碟都有大量蔬菜!想客人食得健康,真係好欣賞店主!呢度既招牌係煮左7小時既豬軟骨,友人點左豬軟骨丼,我就點左豬軟骨野菜咖哩飯。個豬軟骨係煮得超「林」,用筷子輕輕一夾就夾開咗,真係無牙婆都食到!食落去感覺膠質好重,係骨膠原啊!而且好鍾意佢有好多菜,友人個丼係沙律菜,而我嗰個係西蘭花、蘿蔔、翠玉瓜等等,個菜唔係白烚,係有調味的!不過個咖哩汁我覺得好淡,完全唔辣,比豬軟骨個汁蓋過哂,但豬軟骨個汁好好味,撈飯一流!真心推介👍🏼😋唯一可以挑剔就係店面細左啲,坐得不太舒服,基本上一定要同人撘枱,但我覺得都ok既,香港寸金尺土,仲要係港島區,明嘅!希望店主可以一直keep到個質素!