2020-06-27
這里的夜市我在剛開始時都試過一次。那時比我感覺係普通街坊食店。快速食完之後可以再去其他地方。係一個會不停有唔同客來來回回的地方。這裡位置很合適。因為正正在大門口,食完就可以極快離開坐車或回家。我選擇佢嘅最大原因係因為佢哋有章魚小丸子$20四粒$28六粒都算平價。我當然選擇六粒。我去那邊買完後就到隔離買功夫茶。再回去時見還未做好就坐喺出面嘅坐位等。突然聽到里面大大聲「喂喂喂」。我驚訝嘅係原來佢叫我。我覺得佢真係好無禮貌。我好反感。我係客又唔係你員工⋯佢哋衛生方面其實都可以改善。出面坐的地方和里面煮食的地方都唔算太乾淨。不過我再睇返佢份食物睇落都幾多嘢食。比之前將軍澳厚德商場間小食店更好。可能因為即製啦。佢哋比材料都幾大方。簡單一餐完畢。又要踏上旅途。希望下次再來時佢哋服務水平會提高。這個商場比我上次來時變了很多。小食店無咗三分一。很多食店坐位已經變咗只是一班街坊坐喺度吹水的地方。真正食客其實根本無位坐。
簡單一餐完畢。又要踏上旅途。