2021-07-09 85 瀏覽
今天出糧和朋友想食好喲,找到了這間由rubberband 成員開的熱石燒肉店。我地點了個日本A5佐賀和牛二人餐($525),套餐相當豐富,有A5 和牛﹑羊扒﹑豬扒﹑帶子和牛隔肌,極適合無肉不歡之人,或是要食low carb的生酮飲食人士。點了餐以後可以先自行任取)湯﹑沙律和白飯。湯有泡菜湯和中湯兩款,沙律也有生菜和薯仔沙律兩款,味道正常,都是免得只吃肉太膩才吃啦~夾完沙律不用等很久店員便上肉食和熱石板,便可開始燒肉。套餐也附上清酒煮蜆,味道甜甜地。A5 和牛肉味豐富有油香,豬扒大大塊一定要切薄才燒。除了和牛,值得一讚是羊扒一點也不羶,燒過後非常香,唔會因乾水而食落好UN。燒燒吓熱石板會無咁熱,可請店員換一塊熱的。店內環境好似日本拉麪店,唔係話特別好坐,不過以燒肉店來說都唔會話煙霧瀰漫。

夾完沙律不用等很久店員便上肉食和熱石板,便可開始燒肉。
日本A5佐賀和牛二人前 ($525)

套餐也附上清酒煮蜆,味道甜甜地。

燒燒吓熱石板會無咁熱,可請店員換一塊熱的。
題外話/補充資料: 套餐冇跟飲品,要的話就另外叫。