2022-06-07
三聖係食海鮮聖地🦞🦐,屯門標誌🐠,最近去黃金海岸酒店staycation, 順道食海鮮!交通🚍: 黃金海岸商場門口有巴士🚍,小巴🚌,大部分都會經三聖村!上車前問問車長!呢間三聖人氣海鮮店,好評如潮,等我試咩料先!由於只有二人關係,如果外購海鮮,唔知食得啲乜!好在佢地有二人海鮮餐$730,價格合理!另加一,茶介🫖每位$10,花生🥜$15!先上白灼蝦🦐,超級熱,海蝦🦐好鮮味,🙅🙅絕對唔係下爛貨!正蒜蓉粉絲蒸元貝🦪,每人一隻,都係熱到辣手!元貝蒸得剛剛好!調味恰到好處!脆皮芝士焗龍蝦🦞,每人半邊秘製芝士醬,焗得十分之脆口,金黃色🦞,都係熱到不得了!龍蝦食得出好新鮮,好鮮甜! 龍蝦肉大大啖!肉質彈牙!好野!果皮蒸鮑魚,初時以為每人只有一隻鮑魚,原來每人有兩隻大鮑魚,果皮香得呢唔搶口,蒸得剛剛好!上湯浸時蔬🥬,外表平平無奇,上湯帶出白菜仔鮮味🥬!一向套餐炒飯都係麻麻地,估唔到佢有驚喜,炒得好香,食得出係即炒🍚!總結💝:招呼好, 原來套餐都可以做到十分足料,好夠飽,好新鮮! 食物樣樣熱辣辣,like! 呢間要encore, 下次一定要訂位☎️,平日去食都好爆滿!
好在佢地有二人海鮮餐$730,價格合理!
另加一,茶介🫖每位$10,花生🥜$15!
先上白灼蝦🦐,超級熱,海蝦🦐好鮮味,🙅🙅絕對唔係下爛貨!正
蒜蓉粉絲蒸元貝🦪,每人一隻,都係熱到辣手!
元貝蒸得剛剛好!調味恰到好處!
脆皮芝士焗龍蝦🦞,每人半邊
上湯浸時蔬🥬,外表平平無奇,上湯帶出白菜仔鮮味🥬!