2023-06-26
呢間貓貓 Cafe原來已經係第三間分店🤗我地一去到門口首先要用自動鞋套機套上鞋套(阿仔真係覺得好新奇😂不過著左鞋套真係要好小心行路😂真係好鬼跣🫢)之後再要用酒精搓手液消毒雙手先可以入去,環境非常衛生,好多貓貓🐱但完全無臭味,貓貓都好乾淨,仲大部份都好親人😍成日走黎我地張枱😂有隻仲影影下相痴住左我大脾😍,佢地d毛仲好靚好滑😍😍而地方就夠大,日系木色裝修,中間有棵比貓貓爬既樹比我地同貓貓影相打卡📸而我地就叫左牛油果雞胸藜麥沙律 $98牛油果🥑新鮮,雞胸好嫩好滑,加埋藜麥,健康又好食!夏威夷薄餅$98味道正常,好多芝士,唔係好大份,係細 size 分到4件美國豬胺架伴青檸蘋果醬 $168豬扒厚身,肉質粉嫩,配埋個蘋果粒🍎甜甜地酸酸地幾得意,薯蓉都好滑海鹽芝士奶蓋鮮果牛角包窩夫 $98曲奇雪糕🍪🍨伴牛角包窩夫鬆脆酥香,面頭淋左d蜜糖🍯,配上新鮮士多啤梨🍓和藍莓🫐,再加上細細粒棉花糖,芝士奶蓋略嫌偏鹹左少少🤏食既時候可以點少d😂日本伯爵茶芝士蛋糕🍰配雪糕 $58芝士蛋糕好 Creamy,伯爵茶味都幾濃🍨雪糕球冇得揀味,所以都係曲奇雪糕😂🍫Oreo 脆脆朱古力雲朵沙冰 $62頂層有厚厚嘅 crea
而我地就叫左
牛油果雞胸藜麥沙律 $98
牛油果🥑新鮮,雞胸好嫩好滑,加埋藜麥,健康又好食!
夏威夷薄餅$98
味道正常,好多芝士,唔係好大份,係細 size 分到4件
美國豬胺架伴青檸蘋果醬 $168
海鹽芝士奶蓋鮮果牛角包窩夫 $98
日本伯爵茶芝士蛋糕🍰配雪糕 $58
🍫Oreo 脆脆朱古力雲朵沙冰 $62
頂層有厚厚嘅 cream係上面好滑,加入了 Oreo碎味道更濃郁,Oreo碎令成杯野更有層次感,超好喝!可能太甜🫢阿仔飲完起哂痰🙈如果唔太好甜野嘅要叫少甜 😅但因為我本身食得好甜🤭越甜越好 😝所以覺得好好飲😚
另外🐢🍯叫左茉莉綠茶鮮奶(凍)$56 &洛神紅莓莓乾花茶加蜜糖(熱)$72,佢話都幾好飲
我見阿仔飲到起哂痰咁🤣所以要左杯熱水😂但熱水一杯原來都要$2
呢間貓cafe 特別在唔收入場費,亦無計時收費,貓奴們真係要去Urban cafe 朝聖啦🤗🤭