2019-01-27 480 瀏覽
今日又去我fd返工嘅石門Lunch啦! li個新區暫時係無辦法喺OP個App search到嘅, why not四圍揾下新野?地鐵站附近一間eye catching淺藍色嘅PAPA, 好似好吸引啵🤔•裝修得好靚, 有圓枱, 長枱,樓底高俾到嘅空間感係bonus. 置餐廳正中天花板嘅波波燈係要人拿拿臨打個卡der.•溫泉蛋肉醬扁意粉 (HKD88)Lunch hour座無虛席之下, 出菜都能非常迅速(亦都可能係較早前預備好的肉醬☺️). 還在出煙, 鋪滿牛肉碎同茄醬嘅意粉上面係一整隻流心蛋, 郁一郁, 震騰騰. 拮開蛋黃時濃香流心, 每一口意粉都啖啖肉醬麵質又夠爽口. 店家想必選用高質牛肉, 無落味精亦造到香濃嘅味道👍🏻•咖啡 (跟餐) 食完咁大碟意粉當然要飲返杯熱咖啡☕️提提神, 分開上嘅奶大杯啲會更加正☕️

溫泉蛋肉醬扁意粉 (HKD88)
溫泉蛋肉醬扁意粉

咖啡 (跟餐)