2012-07-15 19 瀏覽
納悶的星期日下午,唸住食個甜品氹下自己開心。平時夜晚經過豬仔都見好多人等位,難得見今日四點幾無咩人,於是就唸住入去試試。環境尚算坐得舒服,枱的舖排比對面海記好,坐得闊落啲。不過以咁細的舖位,燈略嫌太多,唔係好環保。見佢餐牌都好多種類揀,都一時花多眼亂。結果我地叫左一個黃金海岸同一個佐治糰子。唔知係咪我要求過高,我覺得落單的姐姐莫講話一點不歡容,甚至有點黑面…還好野食好快就到。賣相還可以,但味道令人好失望。佐治糰子的糰子一陣好重的糖精味,好假好難食!我寧願佢係無加料的糯米味。抹茶雪糕雖然未至於過甜,但抺茶味淡又無甘味,而且雪糕質地多冰少奶,唔夠細滑。底部的豆腐花豆味欠奉,水汪汪,淡戊戊,令整個甜品的配搭變得更奇怪。黃金海岸我只試了一口,但係芒果汁好重糖水味,而且雜果(瓜)連睇都睇得出係淡而無味。Sorry to say, 只此一次。never again

還好野食好快就到。賣相還可以,但味道令人好失望。