2天前
今日去咗荔枝角行街,朋友想食海鮮火鍋,經過見到呢間相馬日式火鍋,食完有驚喜!餐廳嘅室內佈置又靚又大又舒適,配合柔和嘅燈光,令人感覺好舒服,實在係食火鍋、聚餐嘅理想地方。首推係呢款芝士龍蝦湯茶碗蒸,真係燒得剛剛好!鮮甜嘅龍蝦肉搭上香滑芝士,口感層次分明,既有海鮮鮮味,又有芝士濃郁香,真係一流👍🏽另外,任食惹味龍蝦雞煲亦唔可錯過!火候控制得宜,新鮮龍蝦同雞肉煮得岩岩好,湯底夠香濃,大大煲,惹味得令人食到停唔到口!真正重頭戲就係極尚龍蝦蒸海鮮!拼盤應有盡有,包括鮮龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝同蝦等各式海鮮,新鮮爽脆,口感彈牙,同朋友食得好開心👍🏽👍🏽👍🏽火鍋湯底我選擇咗甜豉油湯,湯頭鮮甜,搭配優質牛肉同雞腿肉,實在無得頂🔥肉質滑潤,散發出濃濃嘅肉香,食完一舊又一舊,根本停唔到口😁總括來講,相馬日式火鍋真係一個非常舒適嘅地方,無論係環境定係食物質素都好出眾,特別適合同朋友聚會,大家可以一齊享受美食,分享快樂,絕對值得一試!
首推係呢款芝士龍蝦湯茶碗蒸,真係燒得剛剛好!鮮甜嘅龍蝦肉搭上香滑芝士,口感層次分明,既有海鮮鮮味,又有芝士濃郁香,真係一流👍🏽 另外,任食惹味龍蝦 雞煲亦唔可錯過!火候控制得宜,新鮮龍蝦同雞肉煮得岩岩好,湯底夠香濃,大大煲,惹味得令人食到停唔到口! 真正重頭戲就係極尚龍蝦蒸海鮮!拼盤應有盡有,包括鮮龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝同蝦等各式海鮮,新鮮爽脆,口感彈牙,同朋友食得好開心👍🏽👍🏽👍🏽 火鍋湯底我選擇咗甜豉油湯,湯頭鮮甜,搭配優質牛肉同雞腿肉,實在無得頂🔥肉質滑潤,散發出濃濃嘅肉香,食完一舊又一舊,根本停唔到口😁 總括來講,相馬日式 火鍋真係一個非常舒適嘅地方,無論係環境定係食物質素都好出眾,特別適合同朋友聚會,大家可以一齊享受美食,分享快樂,絕對值得一試!