2022-07-27
雖然近排閑閑哋都3 40度 但都冇咗我對打邊爐嘅熱情🥵今日因為太想食鴨血嘅關係 所以就同女朋友嚟咗食lunch binlo😆唔好嚟咁耐餐廳都依然係咁多人排隊 但店員都好有秩序咁好快地將我哋安排入座👍🏻我哋今次叫咗個極上牛吃到飽套餐🙈坐低咗之後 就二話不說快快手去攞嘢食同埋用電話點餐😏出邊自取嘅食物同飲品種類都非常多 而雪櫃仲有佢哋自家冷泡嘅茶可以拎添 幾解膩 又健康👍🏻攞完嘢食我哋個湯底都到啦!•眷村白玉酸菜湯底🥘•-因為近排腸胃唔係太好嘅關係 我哋都忍住唔食飯辣😢所以就揀咗呢款校健康同事有幾刺激嘅味道🙈本身個湯底嘅配料就已經好豐富 有豚肉同埋大量酸菜!😆 而我哋呢個套餐有好多款唔同嘅肉可以揀 而當中嘅M5和牛牛肩卷我就最欣賞!👍🏻•M5和牛牛肩卷🥩•-呢款牛雖然唔係好多油脂 但反而最重牛味 食落去又唔會覺得太油膩🤤另外就係牛板腱因為佢嘅口感有嚼口得嚟又唔會好難咬 而且油脂分布平均😏另外又點少得呢到嘅招牌鴨血阿!呢到嘅鴨血真係食極都唔停! 佢本身已經煮到好入味 就算係擺落清湯 一咬落去都係會爆曬麻辣汁出落 超級惹味🤤🤤🤤另外有驚喜嘅係呢度嘅牛柏葉!佢哋處理得相當乾淨 而且仲好爽口 就算
我哋今次叫咗個極上牛吃到飽套餐🙈
坐低咗之後 就二話不說快快手去攞嘢食同埋用電話點餐😏
攞完嘢食我哋個湯底都到啦!
•眷村白玉酸菜湯底🥘•
本身個湯底嘅配料就已經好豐富 有豚肉同埋大量酸菜!😆
•M5和牛牛肩卷🥩•
另外就係牛板腱
因為佢嘅口感有嚼口得嚟又唔會好難咬 而且油脂分布平均😏
另外又點少得呢到嘅招牌鴨血阿!
另外有驚喜嘅係呢度嘅牛柏葉!
佢哋處理得相當乾淨 而且仲好爽口 就算係任食都唔會切到好細件 相反大大塊勁有口感!👍🏻
•真 台灣鯛魚片🐟•
呢款魚嘅味道勁鮮味! 果然係台灣出品!
而且肉質相當鮮嫩!有入口即溶嘅感覺!🙈
•冰河青檸梳打🍹•
而家like佢哋social media仲有特飲送添 貪小便宜嘅我梗係唔執輸啦😆 而呢款青檸梳打啱晒打邊爐飲!有氣得嚟仲好Flash添!🥳
果然無論幾時嚟都keep到個水準 抵讚!