2017-10-10 743 瀏覽
一入門口,可能週日早上關係,頗多人,但員工只各自顧的在工作枱後走來走去,完全無望過剛入來的客人。我們唯有自己找空位。坐下後,員工不但繼續無視新客人,當然冇比餐牌客人,就咁向客人用手指着個餐牌喺邊,叫個客自己攞。咁都算啦。點餐時,見到有個紅豆包想堂食,咁個員工話堂食要$25,算啦唔食囉。叫咗個all day breakfast (Smoke turkey breast)、hazelnut latte同埋 matcha latte。同個員工講要 brown toast,佢一臉茫然,完全唔知brown toast 係乜。算。個所謂all day breakfast,每一樣材料都係唔熱嘅,連隻蛋都唔熱,個茄汁焗豆係凍嘅,個麥包多士亦都唔熱唔脆,連條腸都係冇煎過嘅。個兩杯latte 亦都唔熱。一個 all day breakfast同埋兩個 latte,盛惠$175。覺得唔值得不特止,仲好失望一間以為有心做小咖啡室嘅鋪頭,啲服務同食物質素會咁求奇。
2017-10-08
$90 (早餐)