2012-09-26
勁宅既一個long holiday . 日日都好努力去搵d 野做, 搵地方for 一個人hea. 但係日日周車勞動都唔係辦法, 但係頹極, 我都唔想響屋企樓下麻甩食個tea, [ 我有我既生活態度] , 最終搵番間最common 既hea 點 . 前後去左兩日, 中間隔左一day . 9月23日, 我選擇左 新出品ice salted caramel mocha 同scramble egg & baco . 杯coffee 似乎同普通mocha 無咩分別, 定係囝為我叫左without cream but ice ? 分包既旦當然做唔到滑旦啦, 烘得太乾身, 不過都係預料之中, 只係將食物暖番熱想有幾有水準丫. 整體接受到既. 9月25日, 今次都係叫salted caramel mocha 不過要熱既, 睇下會唔會比凍飲好d, 點知勁甜. 原來都係加冰好d . 食品我竟然叫左個暖心朱古力旦糕, 原來成30蚊ga , 又唔好食, 無流心不特止, 暖都唔暖下, 我都唔知點解自己會叫d 自己唔係最prefer 既野, 事實chocolate not my
9月25日, 今次都係叫salted caramel mocha 不過要熱既, 睇下會唔會比凍飲好d, 點知勁甜. 原來都係加冰好d . 食品我竟然叫左個暖心朱古力旦糕, 原來成30蚊ga , 又唔好食, 無流心不特止, 暖都唔暖下, 我都唔知點解自己會叫d 自己唔係最prefer 既野, 事實chocolate not my good favor, 對我黎講太太甜啦, 要將整件吞晒真係難頂, 唔食又唔抵ma. 又無留意咁貴, 真係勁後悔 !
其實一路都有d 傳言話starbucks 同pacific coffee 都相繼水準下降, 果然 . 真係有d 失望, 以後都係叫非咖啡類穩陣d .