2010-08-30 15 瀏覽
每年暑假我都會請D姪仔去食自助餐。今年都唔例外...自然上網查看邊間酒店的Buffet好,多野食,最繄要有生蠔食。終於比我選擇這間Portal-Work & Play。當日充滿興致到場地後,只看見十款食物加十零款細小的甜品,已經呆了一呆。心諗唔會只係這些食物掛!從來末食過咁少食物的自助餐囉原來真係只得咁多...出到食物上可以數出只有---生蠔:好細隻 青口、凍、蕃茄仔、生菜、沙律、火腿、煙生文魚、煙肉、牛肋骨: 好(鞋):、壽司、餐湯,還有十零款超細的甜品。加上我果兩個姪仔唔食牛,可以話無野好食。當我跟姪仔說好似無乜野食後,唔知有位待聽到,立即走過來問這兩位小朋友如果唔食牛的話,我叫房煮兩客竟粉比佢地食呀。都算好佢地好細心最後成個場數來數去只得幾,全部都係生意上的行政人員。

原來真係只得咁多...
出到食物上可以數出只有---

生蠔:好細隻
青口
、凍

蕃茄仔、生菜、沙律、

火腿、煙生文魚、煙肉

牛肋骨: 好(鞋)
:、壽司

餐湯,

還有十零款超細的甜品

最後成個場數來數去只得幾,全部都係生意上的行政人員。
2010-08-23
1 分鐘 (堂食)