✏️Home Beef Burger ($128)再嚟要無限encore嘅home burger🍔❤️雖然我知好多人食漢堡包應該個重點都會放喺塊牛肉到🤔但係身為麵包控真係為咗佢面頭同底下嗰個冬甩麵包🤭🤭個冬甩係自家製 上面同下面各邊份量足足都係真係一個冬甩咁大 而唔係橫切一半 即係其實係兩個冬甩夾住啲餡料🍩😍冬甩質地好鬆軟 而且食落去會有陣陣煎香嘅感覺🤤夾住中間嘅蛋 漢堡牛肉同埋熱溶芝士食 我覺得仲正過食普通嘅漢堡包🤤同埋其實佢呢度做嘅薯角同薯條都真心幾出色🤪伴碟嘅薯角都係炸到好香脆 又唔會有油膩感😌😌-✏️Avocado Egg Benedicts ($96)呢間都應該係我最愛嘅all day breakfast鋪❤️質素高 環境又chill 水準一路都保持得好好 大愛喔❤️太好食 搞到我叫來叫去都係食翻一樣嘅嘢 就係個煙三文魚egg benedict同home burger🤭🤭今次都唔例外 但就有少少改變 轉試牛油果egg benedict🤣一樣好正 雖然冇左煙三文魚嗰種咸香 但係就多咗一份新鮮感 配合住切開水煮蛋而流出嚟嘅蛋汁 同埋荷蘭醬 正🤡另外不得不提起佢嘅薯餅 真係好食 炸到好趣口感
✏️Home Beef Burger ($128)

再嚟要無限encore嘅home burger🍔❤️
✏️Avocado Egg Benedicts ($96)

另外不得不提起佢嘅薯餅 真係好食 炸到好趣口感十足🤤
✏️Peanut Butter Banana Chocolate Smoothie ($48)

另外想推介嘅係今次我仲叫咗一杯花生醬朱古力香蕉smoothie🥤
聽到呢個組合以為係好邪惡嗰啲肥仔野
又有朱古力又花生醬 有啲令我諗起嗰陣時喺shake shack飲過嘅一杯milkshake
呢個smoothie係超級清新嘅版本😍
飲落去花生醬味同香蕉味都好突出🤤🤤但係又完全唔會令人覺得好滯好heavy嘅感覺😌飲落去仲有一份新鮮感😌Smoothie打得好細滑 甜度唔高 有種好天然嘅甜味 唔會好似落咗好多糖落去咁 好飲喔❤️
2018-08-19
午餐