2016-02-23
今日去K-11食Lunch, 一入到去就見到呢間嘢, 幾個同事都冇試過, 所以入咗去試吓。個Menu有幾個set lunch, 當中餐廳最highlight嘅就係個豬扒定食, 我地見睇落都似穩陣, 所以一行4人都叫同一個lunch set。個set黎到, 睇落都幾吸引, 又有湯又有前菜而有Salad咁。湯:普通, 但本人一向麻麻面屎湯前菜: 海澡黎, 味道都自然係海澡味, 個人認為有少少腥, 食咗一啖就放低咗Salad: 幾好味, 個sauce唔會太酸, d菜幾脆幾新鮮, 蕃茄仔都甜至於個主腳, 即係阿豬扒同個飯, 其實唔錯。豬扒冇話太鞋, 亦唔會乾, 個面都好脫, 下面d蛋都叫滑, 不過d蛋我覺得少咗d。襯底有洋蔥同野菌, 好食! 我覺得洋蔥同野菌係好食過個豬, 因為吸哂d汁, 洋蔥又甜又爽。個飯其實都唔差, 一粒粒咁但又唔會太硬, 而且份量都幾好, 我可以食哂成碗。至於d service, 雖然話食個lunch我地都真係唔駛乜嘢service, 但叫極d人都用個背脊得住你嗰吓堅係躁, 上餐亦永遠擺唔岩位, 個盤2/3喺枱, 1/3喺半空, 佢地都可以覺得冇問題, 可能我個人比較奄尖
湯:普通, 但本人一向麻麻面屎湯
Salad: 幾好味, 個sauce唔會太酸, d菜幾脆幾新鮮, 蕃茄仔都甜 至於個主腳, 即係阿豬扒同個飯, 其實唔錯。
個飯其實都唔差, 一粒粒咁但又唔會太硬, 而且份量都幾好, 我可以食哂成碗。 至於d service, 雖然話食個lunch我地都真係唔駛乜嘢service, 但叫極d人都用個背脊得住你嗰吓堅係躁, 上餐亦永遠擺唔岩位, 個盤2/3喺枱, 1/3喺半空, 佢地都可以覺得冇問題, 可能我個人比較奄尖聲悶, 我覺得咁樣唔OK囉。