2020-03-25
工作室在附近的原故,有時黎紗廠都會經過呢間餐廳, 望落環境極其吸引, 至少好有空間感。環境寬敞, 有門口較近陽光位置, 入內都有岩一大班人傾計既坐位,感覺就係可以留係到秏上一個下午既Tap。不過, 可能期望有D太高, 食物就過於輕食, 即使係lunch set都唔算夠飽(平時食量一般)。因我地係假日黎,就唔會有一至五既lunch set, 平日黎既Set應該會抵食D, 有埋salad同野飲個D。我地叫左個名為椒鹽浦Boy既包, 有法包、啤酒醬炸蝦、椒鹽、捲心菜加參巴蛋黃醬。呢個包幾唔錯, 炸蝦出色, 同個少少甜辣既參巴蛋黃醬十分夾, 係一個開胃之選, 半份就有3隻蝦。 建議來飲啤酒既話, 可以試下呢個包, 叫一份也不過份。另外叫左海鮮沾意 SEAFOOD TSUKEPEN, 有寬意粉、麵鼓木魚周打、炸蝦同碎乾貝。同樣, 炸蝦應該係招牌野, 同法包既炸蝦是一樣的, 正。但可見相中意粉非常乾身, 較硬而且分量少。而周打醬稀得似湯一樣, 味道都較為淡, 所以寬意粉完全掛唔到個汁...變左食落無咩味, 碎乾貝有少量係個底到, 下次未必再叫。Hot Mocha不過不失, 唔算suprise。下次
建議來飲啤酒既話, 可以試下呢個包, 叫一份也不過份。
Hot Mocha不過不失, 唔算suprise。
下次黎都係飲下野好了, 食下fries應該都ok!