2019-12-21
呢間無麩質蛋糕店一向都好出名 有日星期六下午來到梗係要試下佢地的蛋糕😋 我地分別叫左signature earl grey cream cake同rainbow unicorn cake! 兩個的外表都好靚 打卡一流😂 rainbow cake的味就有啲似一般忌廉蛋糕咁 系每層蛋糕中間都會有雲尼拿籽的cream👍🏻 仔細睇真系有好多點點的雲尼拿籽 所以佢地系完全冇用啲咩香精或者精製糖 就算減肥的女仔食都吾會好大罪惡感🙈 蛋糕有小小乾同比較實 但中間夾的cream都吾小 所以可以稍稍中和到😆 另外的伯爵茶蛋糕我就覺得比較驚喜🤤 因爲伯爵茶味清香得來好濃 應該用左好多茶葉好做🤭 呢個蛋糕口感比較鬆軟 系我中意的口感🥰 cream應該係用蝶豆花做 所以藍色 吾會太甜😚最緊要係蛋糕質感輕盈 食落吾會好大負擔😆gluten-free所以對小麥敏感的都可以食!除左蛋糕我地仲叫左杯Tropical Ananas 佢系用自家製的菠蘿熱情果果醬同椰子忌廉加椰奶調配而成🤔 面頭仲有塊好靚的菠蘿乾🤣 佢入口吾系liquid 而系兩層好thick的口感 首先飲到的會系椰子忌廉🥥 cream打得好幼滑 有d似泡
除左蛋糕我地仲叫左杯Tropical Ananas 佢系用自家製的菠蘿熱情果果醬同椰子忌廉加椰奶調配而成🤔 面頭仲有塊好靚的菠蘿乾🤣 佢入口吾系liquid 而系兩層好thick的口感 首先飲到的會系椰子忌廉🥥 cream打得好幼滑 有d似泡沫質感 再加埋下層的jam 可以中和左佢的甜膩感☺️因為果醬酸酸甜甜 裡面仲食到好多熱情過的籽😀但個人吾太中意好似飲左成杯泡泡咁 所以就冇乜太大感覺😶 雖然整體定價比較高 但對於健康一族真係不失為一個好選擇😛