2022-07-12
而家愈來愈多素食cafe,自己都有留意開某幾間🤗 呢日見到齋啡換咗新佈置& menus… 於是又想去試吓🤭🎈瑪格麗特薄餅ᴾⁱᶻᶻᵃ ᴹᵃʳᵍᵃʳⁱᵗᵃ $138呢個pizza餅底薄脆,上面嘅芝士香得嚟又幾軟糯,口感特別又好味😋🎈自選酸種麵包ᴼᵖᵗⁱᵒⁿᵃˡ ˢᵒᵘʳᵈᵒᵘᵍʰ ᵀᵒᵃˢᵗ $118✨任選四款配料:鷹嘴豆醬、大啡菇、素魚生、新豬肉ᶜʰᵒᵒˢᵉ ⁴ ᵗᵒᵖᵖⁱⁿᵍˢ: ᴴᵘᵐᵐᵘˢ, ᴾᵒʳᵗᵒᵇᵉˡˡᵒ, ᴹᵘˢʰʳᵒᵒᵐ, ⱽᵉᵍᵃⁿ ˢᵃˢʰⁱᵐⁱ, ᴼᵐⁿⁱᵖᵒʳᵏ ᴸᴼᵐᵃ配料選擇多又豐富🤩 鷹嘴豆醬creamy,同酸種包好夾~ 素魚生嘅仿真度都幾高,口感同味道都好似魚生😚 不過用即棄木刀叉食酸種包,好有難度😅 最後放棄形象,用手食🤟🏻😂🎈ᴬᵛᵒᶜᵃᵈᵒ ˢᵐᵒᵒᵗʰⁱᵉ $55慷慨嘅店員裝咗杯滿到要溢出來嘅牛油果沙冰比我😘 水果沙冰真材實料,仲飲到牛油果碎㗎💕 牛油果控必飲🥰🎈手沖咖啡ᴴᵃⁿᵈ ᴾᵒᵘʳ ᴼᵛᵉʳ $78-128✨Baristas Choice: 肯亞 Kenya新嘢!朋友仔揀咗肯亞豆,飲落果酸明顯,果香突出,風味口感偏重口味😂 朋友仔識飲,但唔
🎈瑪格麗特薄餅ᴾⁱᶻᶻᵃ ᴹᵃʳᵍᵃʳⁱᵗᵃ $138
✨任選四款配料:鷹嘴豆醬、大啡菇、素魚生、新豬肉
🎈ᴬᵛᵒᶜᵃᵈᵒ ˢᵐᵒᵒᵗʰⁱᵉ $55
🎈手沖咖啡ᴴᵃⁿᵈ ᴾᵒᵘʳ ᴼᵛᵉʳ $78-128
✨Baristas Choice: 肯亞 Kenya
新嘢!朋友仔揀咗肯亞豆,飲落果酸明顯,果香突出,風味口感偏重口味😂 朋友仔識飲,但唔太啱我呢啲淺嘗者😛
🎈抹茶紅豆蕨餅 $45
ᴹᵃᵗᶜʰᵃ ᵂᵃʳᵃᵇⁱ ᴹᵒᶜʰⁱ ᵃⁿᵈ ᴿᵉᵈ ᴮᵉᵃⁿ
飯後甜品是必需的!我個人鍾意食抹茶紅豆蕨餅,煙韌得嚟,抹茶味有啲回甘😁
🎈伯爵茶純素蛋糕 $54
ᴱᵃʳˡ ᵍʳᵉʸ ᵛᵉᵍᵃⁿ ᶜᵃᵏᵉ
純素蛋糕嘅蛋糕體有啲鬆散,但配埋香滑嘅cream,味道都唔錯~