2020-07-04 196 瀏覽
Oasis Bar & Grill尖沙咀諾士佛臺1號8樓Oasis係綠洲既意思,呢到絕對係城市既綠洲,係繁忙鬧市嘅尖沙咀,上到黎呢間餐廳即刻有放鬆心情拋開煩惱嘅感覺,呢到主要定位係酒吧餐廳,位置非常方便喺正諾士佛臺1號8樓,無論同一大班朋友黎歡聚gathering 或者同另一半黎談心傾計都好適合感覺到餐廳刻意分開左兩邊有唔同既風格,待應安排左我地坐呢邊係較為光猛d既,以白色同綠化為主題,比到人好舒適悠閒同埋relax既感覺,而且位置好闊落岩晒打咭影靚相另一邊廂就較為優雅時尚,配合埋燈光,感覺份外型格,最適合約埋三五知己係到高談暢飲始終係Bar, 所以呢到既Cocktail同Mocktail水準一定有保證,除左好飲之外,仲好靚影完相都唔捨得飲每一隻青口充滿蒜蓉味之餘,仲滲出淡淡既酒香,非常滋味最重要就係個黑松露醬汁, 完全將薯條嘅味道昇華感覺好fresh, 底層係新鮮既牛油果中間夾住芒果,最面層係蟹肉溝埋吞拿魚,建議三層疊住一齊食,口感最佳Main course揀咗美國西冷牛扒,因為朋友唔鐘意食太生,所以揀左7成熟,感覺岩岩好咬落唔會有血淋淋,但又仍然能夠保持牛扒本身既肉汁,食落仲係
Oasis Bar & Grill
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

Refreshing Passion

The Oasis

香蒜白酒藍青口伴法包

每一隻青口充滿蒜蓉味之餘,仲滲出淡淡既酒香,非常滋味

黑松露薯條

最重要就係個黑松露醬汁, 完全將薯條嘅味道昇華

芒果蟹肉牛油果塔

碳烤美國頂級穀飼西冷伴香草燒新薯

Main course揀咗美國西冷牛扒,因為朋友唔鐘意食太生,所以揀左7成熟,感覺岩岩好咬落唔會有血淋淋,但又仍然能夠保持牛扒本身既肉汁,食落仲係好鮮嫩

薄荷寶雲酥燒澳洲羊架伴法式忌廉焗薯

另一款主菜我哋就揀咗澳洲羊架,肥瘦均勻 小小羊肉特有既味道再加上嫩滑嘅肉質,食落口感好豐富

Refreshing Passion
The Oasis