餐廳: 大家食
資訊:

2018-11-07 297 瀏覽
煲仔飯,煲仔菜聽得多同食得多。今日同朋友去深水埗黃金廣場買電腦配件後,就打算係附近食晚飯,由於下午食得比較豐富,所以想簡單食粉麵就算。行到這間舖外,見到這裡介紹他獨特嘅所謂嘅村村住家窩麵煲,所以就去光顧一下。叫了一個叫做村村住家窩麵,裏面有洋蔥,青椒,海帶,這是窩麵嘅基本配料,另外自選就有好多選擇,我就叫咗個牛腩蘿蔔。那個盛器好似一個沙窩,非常特別,真係好似係屋企食飯咁隨便。個湯底濃而不咸,一啲都唔覺有味精,牛腩好淋滑,再加杯豆漿都係幾拾蚊咋,抵食!另外朋友叫咗個麻辣雞絲手拉撈麵,我取了一些來試味,發覺手拉麵好有𡁻口,雞絲嫩滑,青瓜絲嘅清新中和麵中嘅麻辣味!朋友另外加多一碟香酥雞翼,味道不錯,不過有啲炸過火,乾咗啲。兩個人食得飽飽都係一百蚊,好抵食。最後值得一贊係果度啲伙記,非常好禮貎。