2021-06-03 1122 瀏覽
今日放工搭火車,一出商場有冷氣,出邊咁悶熱最好就食埋晚飯先返屋企,太和廣場新裝修完真係多咗好多食肆,平時經過 香葉灣 我都係嗌外賣,見到今日唔使等位就一於坐低食個晚餐。香茅雞翼 $28先叫個小食開胃下,香茅雞翼必食推介,皮脆肉滑又多汁,好味到唔停得口。沙嗲金菇粉絲肥牛煲 $65香葉灣 的小菜套餐好抵食,煲仔菜熱辣辣,仲送埋例湯、白飯、咖啡或茶。沙嗲香辣夠惹味,金菇爽口,粉絲彈牙,肥牛肉味濃郁,肥瘦均勻,撈飯食一流。$8 泰式珍多冰既然咁有渡假風情嘅地方,一於加錢飲杯泰式珍多冰,甜度適中,香濃椰汁味,珍多有咬口。香葉灣雜扒 $80老公就鍾意食呢度嘅超值晚餐,鐵板餐梗係不二之選,$6 改鐵板上開心啲。香葉灣雜扒真材實料,選擇豐富,牛扒、豬扒、雞扒、火腿、腸仔;很豐富的肉,燒到熱辣辣的鐵板淋上香噴噴的蒜蓉汁,好似火山岩漿咁樣咁澎湃,鐵板能夠保住食物的溫度,口感更加好,食得好滋味。跟餐仲可以選擇沙律,好友懷舊風味的薯仔沙律,清新又開胃。牛油餐包配搭足料羅宋湯,滿足感 up !$8 芒果沙冰Upgrade 了芒果沙冰,清新芒果味,涼透心的沙冰,最適合夏天飲。

香茅雞翼 $28

沙嗲金菇粉絲肥牛煲 $65