2018-11-15 466 瀏覽
是日經過長沙灣,先發覺原來呢區都有唔少特別食店!最後比呢間餐廳門口既煲仔飯吸引左,決定一試! 叫得雲南老巷斷估雲南米線應該係招牌,所以最後決定叫個米線同煲仔飯! 米線黎先,睇個樣唔差~不過味道就一般啦,叫左中辣都唔係好辣,如果鐘意食辣既朋友就會失望啦~ 份量都ok既,叫左豬腸豬紅同木耳,味道都可以,但唯一不足真係唔夠辣!煲仔飯係即叫即整,所以都要等成30分鐘,叫左個至尊煲仔飯,即係咩料都有齊!一上台個下叫到鋪滿材料已經流哂口水,飯煮得岩岩好,粒粒分明! 臘味好香好入味,飯充滿油香,諗番都流口水! 最底仲有少少飯焦,好香口!唯一不足就係無甜豉油,我覺得煲仔飯一定要配甜豉油先係高質~ 不過總括黎講煲仔飯係出色既!鋪頭就細左d,要坐得好逼,同隔離台都貼得好埋,坐就唔舒服嫁啦,不過睇著呢個煲仔飯既份上,可以再encore!
是日經過長沙灣,先發覺原來呢區都有唔少特別食店!

最後比呢間餐廳門口既煲仔飯吸引左,決定一試!

麻辣米線

至尊煲仔飯