2022-07-31 81 瀏覽
去完行街好攰諗住喺food court是但搵嘢食,呢間餐廳上次都唔見有,見到有海鮮拼盤價錢OK一於試吓。天氣實在太熱見到啤啤形狀冰塊,咁可愛未飲先打卡,見到已經覺得消暑,味道亦都好清新唔會太甜。懷舊雪糕紅豆冰估唔到係呢個高級商場都可以飲到,正!精選海鮮拼盤,有長腳蟹,青口,翡翠螺,蜆,同埋最精彩有新鮮生蠔,仲有三款醬汁配搭,增加鮮味,二百幾蚊食到咁多海鮮仲有呢個水準,絕對係性價比高。芝士白汁海鮮焗意粉,真係新鮮焗起熱辣辣,芝士拉起嘅時候仲有拉絲,好正好香,份量唔多不過好足料。聽店員介紹佢哋喺海皮位置有間雪糕店,聽到有得食雪糕,我另一個甜品胃又開始蠢蠢欲動啦,一行出商場已經見到雪糕店賣相非常吸引,仲要對住個維港靚景,忍唔住叫咗個雞蛋仔朱古力雪糕,雞蛋仔即叫即整超級香脆,配埋極度濃郁嘅朱古力雪糕,一冷一熱,超級好味,不得不提朱古力雪糕仲有朱古力粒,真係好好味呀!