2017-09-21 95 瀏覽
荃灣食飯, 本來諗住去熊貓酒店度,打邊爐食下點心,做個豐富嘅lunch,點知原來已經搬咗, 冇黎咁多年,真係咩都變曬, 唯有搵平食, 去咗對面商場 。我哋叫咗 卡邦尼煙肉忌廉意粉, 大大份好抵食 ,芝士又夠足料, 煙肉又多, 意粉煮得啱啱好完全唔會過琳,啱曬口味。 唯一真係要講嘅, 如果個汁可以再"傑"身一啲,就一流。再黎黑松露蘑菇意粉, 黑松露味唔算得出,但係勝在蘑菇夠多,一樣都係大大份,味道也不錯。飲品一人一杯青檸梳打, 有啲失望, 青檸味唔夠重, 半個青檸,篤到手都軟都唔夠味 ,好在夠凍。甜品方面叫咗金公主, 其實就係芒果西米露配燉蛋,新奇有趣估唔到咁好食。 最重要係唔算好甜。 如果知道金公主係芒果西米露, 就唔再亂叫多碗揚枝金露試下其他嘢。但楊枝甘露夠足料, 西柚帶點苦澀味, 如果係酸酸甜甜 味道更加美味。鹹甜兩樣都唔錯 ,估唔到荃灣都有其他好嘢食。

鹹甜兩樣都唔錯 ,估唔到荃灣都有其他好嘢食。