2019-08-21
晚上約了好姊妹食飯, 一向知道她好喜歡吃韓國菜, 所以我搵了觀塘區的小火焰韓式咖啡餐廳試下 。 見到在openrice好多讚好, 應該都唔錯嘅! 即日打電話去訂枱, 兩個人都有位非常好,店員提我們用餐時間有90分鐘, 心諗好似唔係好夠我哋傾計喎,不過算啦去試下!到達餐廳這裏的裝修開放式風格, 店內環境座位比較迫夾, 好快就選好食物了,熔岩芝士炸雞麵包$148, 泡菜野菌辣炒年糕$78, 炸紫菜卷$32, 熱蜂蜜生薑茶 x 2 $44。熔岩芝士炸雞麵包~ 未到餐廳我已經上網睇好餐牌, 一早決定點這一款, 絕對冇失望非常好食。 滿滿的芝士向麵包入面用刀一切, 濃郁的芝士湧出來。 這一款炸雞沒有骨好方便, 還有墨西哥脆片和沙律菜, 真是又邪惡又好吃的。泡菜野菌辣炒年糕~ 微甜帶辣的韓式醬料, 年糕煙韌好味,非常惹味 炸紫菜卷~ 這款反而味道普通帶點硬, 紫菜卷入面是粉絲, 我食不到紫菜的味道。熱蜂蜜生薑茶 ~ 其實這裏仲有很多飲品,但當晚我們想飲熱飲, 所以點了這款, 味道沒有特別。整體來說食物係幾好的,但是座位比較迫夾,價錢都覺得好抵, 兩個人都係三百幾蚊, 但服務質素有待改善, 事源店員
整體來說食物係幾好的,但是座位比較迫夾,價錢都覺得好抵, 兩個人都係三百幾蚊, 但服務質素有待改善, 事源店員送錯了飲品給我們, 當我們跟店員提出的時候,她一句唔好意思都冇,全程黑面, 明明是他們落錯單 ,好似是我們做錯事咁。