2020-03-17
旺角呢間真秘鍋,幾乎係我同朋友聚會必去訂房打邊爐唱K嘅餐廳。秘鍋--雞煲翅,係熟客/熟客介紹先識得預訂嘅隱藏版豪華湯底。需要提早一至兩日向餐廳order。熬足一日的雞湯金黃,超級濃郁,入口每一口都是膠質,對於對食物有要求已經食慣咗一般火鍋湯底嘅朋友,不妨試吓呢個隱藏式矜貴版秘鍋,絕對係一試難忘,唔係普通湯底可以比擬的。另一個必點湯底係招牌九五之尊,龍蝦味非常出,打邊爐用嚟搭配海鮮配料真係冇得頂!龍蝦鍋入面嘅仲有特別QQ水晶粉,吸晒湯汁,又鮮又彈牙。呢度嘅刺身亦都好出色,新鮮即撈嘅澳龍刺身、象拔蚌刺身鮮甜爽口,仲有市面少見嘅花金古魚刺身。自家丸餃手工製大粒有誠意,牛肉有本地手切鮮牛,有唔同矜貴部位,五花子帶軟骨,牛肉味濃兼且爽口。鍾意來真秘鍋,因為呢度除咗有VIP房有得唱K,仲有一個原因,係因為呢度食物質素好,同連鎖集團唔同,火鍋店食出半私房菜感覺,餐廳對食物有份執着、出品有誠意。