2021-09-22 1232 瀏覽
中秋節當晚,周圍都好多人出街食晚飯,呢間店我第一次去食,我同屋企人等左一陣,好快就有位,地方算大,但冷氣不足,全餐飯都流住汗食,我地一坐低睇餐牌,有位穿便服既女人走過嚟話無晒片皮鴨,但我哋都未叫餸,覺得好奇怪🤔之後我地叫左4款餸,味道不錯,上餸都快,但覺得奇怪的是有隔離枱叫片皮鴨,但話有,之後我就知點解佢有,因為係熟客,我就無理啦!一邊食一邊見到廚房整緊片皮鴨,我同我屋企人講,廚房整緊片皮鴨?見到師傅一隻一隻咁放入大焗爐入面,我哋研究點解個女人會同我哋講無晒片皮鴨?定係留比熟客呢?有點模不著頭腦,之後我地好快食完就叫甜甜,叫左一個高力豆沙,等左20分鐘都未黎,就催下職員,轉頭職員同我地講話無落單,其實個職員係咪應該話,唔好意思,漏咗單,但對唔住都無講,之後我地就叫埋單,食左6百幾蚊,我就比左$700,應該找返10幾蚊,又等左5分鐘,無人找錢,(其實我唔係因為找錢問題,係想攞張單免費停車場)再催佢哋先找錢及攞單黎比我哋,我以後都唔會再去,我好明白中秋節每間店都好忙,但點都好要注意下對客人的態度同禮貌,其實值得一讚既係有位年紀較大瘦削的員工,他的態度非常好,我哋坐低就慢慢介紹有咩款式嘅菜,今時今日既服務態度先至最好👍🏼
2021-09-21
20 分鐘 (堂食)