2020-11-15 608 瀏覽
一直以來都有聽過呢間大排檔嘅名,從來冇幫襯過。今日難得有朋友由外國返嚟,想食大排檔,咁就一齊食呢一間四喜大排檔啦。話明大排檔,坐就冇咁舒服㗎啦,都係坐路邊,但枱面都乾淨嘅,仲有紙巾、 熱辣辣用滾水浸嘅碗筷、鋪晒枱布,起碼感覺上都乾淨啲呀。由於得兩個人,所以我哋都冇嗌好多嘢食,我哋叫咗四樣嘢再加一碗靚仔同埋一罐忌廉😬,埋單三百幾蚊,價錢ok lah. 先黎脆皮炸乳鴿 - 好耐無食過! 個皮係夠脆嘅,個肉都可以的,又熱辣辣,但係食落唔係太入味。🤔再上椒鹽鮮魷 - 個粉漿都幾薄,啖啖肉,值得推介👍🏻仲有椒絲腐乳通菜牛肉 - 牛肉好大片,好多,通菜都爽既,但略嫌腐乳味淡咗啲😅最後黎一個荷蘭豆炒臘肉 - 份量好夠臘肉、潤腸、臘腸、都有好多。荷蘭豆滿瀉,夠晒幾個人食👍🏻一路食,一路聽住師傅喺度炒野啲鑊氣聲,個鑊頭d煙火蓬蓬聲,感覺好香港,一家人一齊坐底食飯,有傾有講有笑,呢d就係細個既味道,大個左就好少齊人食飯😢,呢啲就係我地又熟識又有d陌生既香港味啦🥺

再上椒鹽鮮魷 - 個粉漿都幾薄,啖啖肉,值得推介👍🏻

• 椒鹽鮮魷