2018-04-28
今日呢間餐廳終於係我揀嫁喇!其實佢已經開咗好耐,以前成日都係啲朋友既FB IG見到呢間餐廳既薯仔牛肉粒,作為薯仔控既我每一次見到都會好想食,今次終於約到朋友一齊嚟試下!餐廳係一條較少人行既半山橫街入面,而係平日夜晚都比晏既關係,餐廳都唔算太多人。因為分別都想食個薯仔粒同埋窩夫,我地都選擇咗散叫而無叫到套餐。每張枱上面都有一啲係出面少見到啲既美式醬料牛肉粒薯粒鑊仔 - 終於食到呢度期待已久既美食,我地揀咗呢個款上面係有隻流心蛋,需要先攪勻佢,食落去有好大陣芝士同蛋香味,而每舊牛肉粒都軟熟,薯仔粒粒分明又好食,加埋個芝士蛋汁啱啱好!藍莓玉桂窩夫 - 朋友話呢度叫Green Waffle又點可以唔叫窩夫呀? 我地就揀咗呢個藍莓玉桂味試下,佢仲有雪榚連埋,食落去好軟熟鬆脆,連埋蛋榚有小小涷加上去暖窩夫上既口感更加好。我再叫咗個Kiwi Juice,佢既果蓉都幾多,攪勻飲會好啲,食落去唔會太甜而且都好新鮮
每張枱上面都有一啲係出面少見到啲既美式醬料