※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-金朝陽中心的Kuro,主打日本菜,熟食方面某些菜式還融入了特別的元素,味道有驚喜!餐廳環境寧靜舒適,落地大玻璃座擁醉人景色,可以靜靜的慢慢的安坐這裡享用一頓美味晚餐。餐廳環境闊落,最喜歡吊掛在天花上不同顏色和大小的波波裝飾,影出黎好似一個兩個不同的星球,充滿美感!相信這個玻璃櫃都是老闆的收藏吧?! 每隻都各有特色!餐牌上很多選擇,最終我們點了二人套餐$798(兩位),已包括前菜、刺身拼盤、天婦羅、石鍋飯,魚料理和甜品,看上去很豐富。值得一讚係店員都熟悉餐廳的菜式,每上一道菜都有細心講解,真的可遇不可求!Dragon Bubbles $98(Vodka、Lychee、Strawberry、Prosecco)杯Cocktail一上枱成個水晶球咁靚,略帶粉紅色,有櫻花的感覺。而Vodka同荔枝既組合又幾夾,飲落味道順口,唔會過於藥水味。輕燒帆立貝佐牛油果、黑魚子呢碟前菜小小精緻的,很有食法國菜的感覺。燒過的帆立貝搭配牛油果和富鹹鮮的黑魚子的味道還頗不錯的,估唔到又幾夾。大藍洞 (雜錦刺身6種各2切)包括有赤身、平

相信這個玻璃櫃都是老闆的收藏吧?! 每隻都各有特色!

Dragon Bubbles

Dragon Bubbles $98
輕燒帆立貝佐牛油果、黑魚子

輕燒帆立貝佐牛油果、黑魚子
大藍洞 (雜錦刺身6種各2切)

大藍洞 (雜錦刺身6種各2切)
包括有赤身、平政、三文魚、左口薄切、牡丹蝦、帆立貝刺身的擺盤精美,中間的豉油添加了藍莓素,所以望落深藍色的(不太拍得出來),味道和平時的壽司豉油是一樣。

六款刺身較喜歡爽口的赤身和魚味十足的厚切赤身!而平政魚食落好似仍有點未完全解凍的質感,整體不過不失。

雜錦天婦羅
份量頗豐富的天婦羅,大約有兩隻越南虎蝦、兩件茄子、南瓜、冬菇、炸魚等;天婦羅炸粉不厚,而且咬落香脆不油膩。最印象深刻係兩隻肉厚,咬落又爽口既越南虎蝦,啖啖肉食完會好滿足!

黑鱈魚蟹膏燒
呢個鱈魚蟹膏燒真係好好食,將鱈魚鋪上一層蟹膏拎去燒香,鱈魚燒至外脆肉嫩,本身燒鱈魚味道已經不容有失,魚肉食落質感好幼嫩!食至魚皮位搭配燒過的蟹膏味道好甘香惹味,必點既菜式。
黑松露炒黑豚肉石鍋飯

黑松露炒黑豚肉石鍋飯
拌均的石鍋飯黑松露味食落唔算很明顯,可能有略帶醬汁的關係,飯粒粒分明,食落還不錯。
拖羅豪華卷

拖羅豪華卷 $158
另外仲單點左小妹至愛既拖羅卷,每一啖食落都充滿油脂香,滿足!
黑芝麻牛乳布甸

再以黑芝麻牛乳布甸甜品作結,奶味很濃,釋出陣陣的黑芝麻香氣。
拖羅豪華卷
  • Dragon Bubbles