2019-03-11 583 瀏覽
婆婆帶大帝番教會,我同先生可以去撐枱腳,今次過海食壽司,我地午餐時份黎到差不多滿坐,我地坐係壽司師傅面前聞到好香炙燒既味道,好肚餓我地叫左1個特上壽司盛合,1個刺身盛合,每個餐都包左前菜,沙律,湯,茶碗蒸同雪糕刺身盛有7款刺身,分別係真鯛味比較淡肉質結實有彈性,金目鯛皮輕輕燒過肉質細緻,深海池魚肉鮮甜爽口,北海道帶子鮮甜,炙燒鱈魚有少少黑松露醬係面好軟嫩肥美,Toro又係好肥美無筋, 海膽量多但有微微腥味。壽司有12款: 宮城蠔肉質柔軟帶甜配上酸酸既土佐啫喱同蔥花增添香氣同口感。日本赤蝦肉彈加左黑魚子。北海道帶子鮮甜肉嫩帶微微柚子香。蟹肉蟹膏軍艦蟹肉多味濃郁。免治甜蝦濃郁蝦味甜味。銀鱗魚皮輕輕燒過加埋桔鹽少少酸味有提香提味作用。深海池魚王有柚子胡椒有少少辛香柚子香。醃吞拿魚有芝麻碎提香。炙燒鰈魚邊勁香勁嫩入口即溶。Toro用紫菜包住加埋少少日本芽蔥wasabi同岩鹽比起剩食Toro更好味。海膽又係勁足料今次比起刺身盛既海膽好加左少少梅子鹽,味道鮮甜。迷你三色丼都好味。除左刺身盛既海膽有少少腥外,其他刺身,壽司都好新鮮,亦配搭唔同既調味配料令刺身壽司更好味,提鮮提味提香。茶碗蒸好嫩滑有d

壽司有12款:

除左刺身盛既海膽有少少腥外,其他刺身壽司都好新鮮,亦配搭唔同既調味配料令刺身壽司更好味,提鮮提味提香。

茶碗蒸好嫩滑有d蟹肉,好味

湯同雪糕為今餐畫上完美句號。

師傅好nice,每上一款都會講解下係咩又會介紹點食,我食晒d薑同醃蘿蔔又會主動添加

環境華麗乾淨整潔,連厠所內都乾淨亦好貼心有些女性用品提供。

午餐
  • 深海池魚
  • 金目鯛
  • 大拖羅
  • 拖羅壽司
  • Lunch set: Deluxe sushi platter