2018-04-19
今日同2位好姊妹出去食晚餐傾談守望。我一位好姊妹最愛雞了,所以選擇這間之前幫親過了,好正的韓式雞喔是大家推薦的好餐廳,難怪平日都咁多客人啦好多客人熱捧這餐廳,8點full 哂,所以我們book了8:30pm, 還是有好多客人等位原來最近新出咗唔同口味的炸雞及焗雞,咁就一定要試一試嚐嚐新口味噢我們叫了一個2-3人餐(炸雞+主食+薯條+2杯飲料)同一份焗雞1. 水冷麵每次都有叫,好滑好軟彈的麵條,涼涼濕濕的好舒服,最適合夏天了;有泡菜、青瓜、紅蘿蔔、雞蛋,好味又健康,可加醬汁同食,比較野味2. 韓風紫菜焗雞上幾次都有食焗雞,好正!今次見有這個新款,喜歡紫菜的我又點會錯過呢!好嫩好滑又香,焗得好香,熱辣辣3. 雙拼炸雞好想試新款黃金咸蛋炸雞,但一位姊妹唔食蛋,所以雙拼可以大家分享黃金咸蛋炸雞:真係好香口好濃咸蛋又外脆內軟,配合得很好!好野味又有外面脆脆配上同食辣味炸雞:辣汁是微微辣,但後勁好勁,耐辣一點,但配合炸雞又是一流,好夾好野味,口感一讚4. 芝士薯條運用芝士粉及紫菜碎,好香味;薯條好脆又內軟滑好多薯仔,真材實料又熱騰騰,但若果加上芝士溶更香芝士味5. 飲品朋友們叫了提子特飲及可樂,提
是大家推薦的好餐廳,難怪平日都咁多客人啦
1. 水冷麵
水冷麵
2. 韓風紫菜焗雞
紫菜焗雞
3. 雙拼炸雞
雙拼炸雞:辣味、黃金咸蛋
4. 芝士薯條
芝士薯條
5. 飲品
提子特飲
飲品
朋友們叫了提子特飲及可樂,提子特飲有雪條哦好正好開心!雪條好好味又凍凍,食完人都開心哂好大杯!