2008-09-29 3 瀏覽
一心去尋找好味的厚多士, 經openrice搜尋, 得了這間比較近住所的食店但是這裡無厚多士賣, 熱賣的是"熱狗", 真係好多款式, 不比連鎖店賣的種類少, 而且很有特式, 今日既特惠之選之一 " 田園熱狗" 成了我的晚餐, 連埋一杯凍榛子咖啡, 賣$27, 很經濟, 另外加了一份沙律 $20(標準), 配上黑醋芝麻汁<田園熱狗> 包巳翻熱, 法蘭克長腸, 面舖滿碎蕃茄+青瓜, 整體口感不錯, 但若果包是脆口而腸換成烤腸, 一定能俘虜更多人心<凍榛子咖啡> 甜度適中, 味香濃<沙律> 沙律菜新鮮, 配上醬汁, 很夾很好味, 下次會試加大份量要留意開店時間, 今天放工過去, 很趕呢, 因為 8 點會關門, 但當時堂食無顧客, 反而外賣不斷, 很多街坊幫襯. ;還有很多熱狗款式未試, 要去密 d .... he he

<凍榛子咖啡> 甜度適中, 味香濃

• 沙律 + 熱狗