2015-08-06 1873 瀏覽
屯門近紅橋那邊有一間新開的咖啡店,屯門人就一定聽聞過, 不過, 紅橋好似都幾遠。近期報章都有報導佢地, 一班年輕人, 成間店都播放著日本歌,對七八十年代出世的人, 日本歌就像會帶我們想起年少的時候店員們應該好喜歡one piecr, 更在網上誠徵7-11one piece 公仔, 也在店內見到好多one piece公仔, 店內有本書俾大家寫下夢想,可見店內的概念跟one piece 真的分不開。當日, 我大約12:00入到屯門, 已經見到好多人, 好彩還有一張枱,叫了一個早餐,一杯咖啡, 竟然有得飲ristretto , 所以叫了一個用ristretto 做base的latte, 飲落會light, 似飲咖啡味的奶, 但也飲到咖啡的果香早餐是最令我意外, 好好食, 新鮮的生菜,生果是桃~~~~ 用番茄做的兔仔~~ (心心眼), 仲有聲稱是自家做的牛角飽要走的時候下大雨,店員見到我的自私遮, 也熱心地問要不要借把大遮呀, 多麼有人情味的小店, 我會再去的~

兔仔
新鮮