響朗豪坊行完街,向Adidas 果邊門口走嘅時候,見到對面有一間紅噹噹好搶眼嘅舖頭,即刻行過去睇吓,原來係一間主要售賣傳統手工中式包點店鋪🤩鍾意食中式包嘅我,睇住佢啲包即刻做,即刻蒸,熱辣辣香噴噴立即買嚟試下😋881包子係全港首間醬肉包主營店,主打售賣醬肉包,現嗌現包現蒸,承諾絕不售賣隔夜包!食物質素真係好有保證🌀醬肉大包$12呢款醬肉大包味道濃郁我好鍾意😋餡料內有大量粒粒香菇🍄‍🟫碎豬肉,醬汁好香濃,包子外皮鬆軟得來帶點彈性👍🏻🌀鮮肉小包$30(一籠6個)我試兩款口味,有三個鮮肉小包,內餡有我喜歡爽甜嘅馬蹄粒🥰另外三個係玉米鮮肉小包🌽唔好睇佢細細隻,其實入邊嘅餡料係爆滿嘅!一咬開好Juicy好多肉汁呀😍🌀小米粥$10小米粥味道微甜,口感綿滑,清淡又健康之選👍🏻用嚟配肉包食認真唔錯😋🌀豆漿$10呢個係無糖豆漿,夠哂健康👍🏻豆味都幾香
🌀醬肉大包$12
🌀鮮肉小包$30(一籠6個)
🌀小米粥$10
🌀豆漿$10
呢個係無糖豆漿,夠哂健康👍🏻豆味都幾香
  • 醬肉大包
  • 玉米鮮肉小包