餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

今日放工去先生公司附近搵野食。行到擺花街見到呢間「GreenWaffleDiner」覺得幾靚就入去試吓。原來中環呢間逢星期五、六營業時間去到凌晨3:00,都幾支持推動夜經濟👍。我係中環站D1出口行過去都係大約10分鐘,算方便。我哋叫咗Dinner special,有5個course,另外叫咗芝士煙肉焗薯蓉。🍽️ 8安士安格斯封門柳配薯條及燒汁我哋揀咗Medium,肉質柔嫩,唔錯呀!🍽️ o 芝士煙肉焗薯蓉薯蓉熱辣辣,口感柔軟,配埋煙肉嘅咸香同酥脆,真係好好味😋!🍨 甜品士多啤梨大黄醬窩夫配自選雪糕呢間啲窩夫幾好味👍埋單時,員工話如果下次消費夠$680就可以申請佢哋地vip,申請完第二次來消費開始就有9折優惠同有得儲分 ,啲分會換返其他獎品。而早餐嚟食佢哋嘅早餐set,過濾咖啡係可以無限添飲,呢個都吸引,啱晒先生😂

🍽️ 8安士安格斯封門柳配薯條及燒汁
我哋揀咗Medium,肉質柔嫩,唔錯呀!

🍽️ o 芝士煙肉焗薯蓉
薯蓉熱辣辣,口感柔軟,配埋煙肉嘅咸香同酥脆,真係好好味😋!

🍨 甜品
士多啤梨大黄醬窩夫配自選雪糕