2019-12-10 29 瀏覽
朋友住顯徑村帶左我去試這間打邊爐,朋友同屋企人多數食這店雞煲同小菜多d。今次我地就試佢地嘅粥底邊爐😋中式酒樓嘅間局都好岩一大班人去食😍我地2個人食都安排到坐圓枱,唔洗好迫咁打邊爐,非常好👍🏻餐牌都有唔少選擇。我地揀左龍蝦餐。套餐有燉湯提供,醬料可以自己調配,飲品方面,我地就覺得竹蓆茅根水最好飲。因為唔太甜。粥底到左之後,就落左各式嘅海鮮,做左個湯底先😋 龍蝦都算多羔,由於貴妃蚌唔當造所以餐廳比左扇貝我地,扇貝好大隻。海鮮令到粥底更甜。鮑魚都好新鮮👍🏻仲有唔少蜆,都好鮮甜☺️配料方面,我地揀左黑豚肉🐷,一d 都唔肥,好食過普通肥牛。墨魚滑同蝦滑入面真係有墨魚同鮮蝦😍又彈牙。牛肉都唔太肥。我地仲叫左萵筍,店主切到個size 岩岩好,厚薄適中。最後店員提供粥料入面仲有粟米,南瓜同芋頭粒,個粥好綿好好味😋

餐牌都有唔少選擇。我地揀左龍蝦餐。

配料方面,我地揀左黑豚肉🐷,一d 都唔肥,好食過普通肥牛。

墨魚滑同蝦滑入面真係有墨魚同鮮蝦😍又彈牙。牛肉都唔太肥。

我地仲叫左萵筍,店主切到個size 岩岩好,厚薄適中。

2019-11-26
  • 黑豚肉