2009-03-25
最近一直她想BBQ,但又怕自己整野食,最後看完網評來左偉記~地點都可以呀,因為主要坐的士出入,$20一程,第一程的收據仲可以入場時claim返$10,抵讚~場大,位唔會太逼,有露天也有入面,因為不近樹木lucky的沒有喂蚊.只係那天D椅子有夠"乾淨",黑黑的我們都自己洗一洗才坐~正式開始燒,食物由比較貴的司華力腸,豬仔脾,豬頸肉,到比較大路的豬,牛扒,丸,燒賣,面包都全備好,總點係味道唔錯,腸同丸食得出不是平貨,因為又香又唔會一口粉,肉夠味不老又不過咸,加上醬料頗多(蜜糖,chili sause, Tomato sause, Garlic butter, satay sause)多燒幾次都唔會悶~一直期待大家說送的糖水,那晚是清補涼,雖然一開始覺得怪怪的,飲落原來好得,夠凍又清甜!再之後第2次是派蘋果仔,都好甜,第3次的涼茶我便沒有拿了~整體而言$88十分合理,可以任食又玩得耐又咩都唔駛準備,所以如果唔趕時間唔怕坐車倒是值得推薦