2015-02-09 1703 瀏覽
本來打算去食拉面, 點知勁多人排隊, 就過左隔離間野打邊邊。坐左埋去, 選好食咩先發覺侍應d速度勁慢, 揮極手都無人睇到, 嬲嬲地打算走人先有人見到我點左個椰青雞同埋d牛肉海鮮。個椰青雞係倒d椰青汁入去保, 幾得意, 之後會放埋d鮮雞入去煮驚喜ge係係個湯底了, 原來保椰青汁都真係幾正, 加埋d雞肉真係幾match, 有雞湯ge味道又有椰青個種甜味, 以後可以係屋企試下用椰青保雞了LoL而且打邊鍋雖然有水, 但係都幾熱氣, 佢地用椰青做湯, 飲落去會涼涼地的, 夏天食呢個都應該可以接受其他食材例如海鮮同埋牛肉都係正常野啦, 如果鍾意食豬肉ge可以試下, 撈埋個湯都幾夾ge敗筆係食完d雞就開始無咩湯係個保度了, 叫伺應加湯佢地就加水...加左水之後個湯底就唔得了, 如果可以加返椰青汁就會好dd囉

加左水之後個湯底就唔得了, 如果可以加返椰青汁就會好dd囉

2015-01-31
  • 椰青雞